pühapäev, 27. november 2016

Ubinakuuk, Võru moodi

Eile küpsetasin kooki, kahe novembri sünnipäevalise jaoks. Et veel oli saada ehtsaid Eestimaiseid koduaia õunu, siis valik langes õunakoogile ja leidsin google abiga sellise retsepti:

Ubinakuuk
150 g võidu vai margariini
100 g tsukõrd
1 muna
250 g jahhu
0,25 tl suula
0,5 tl küdsämispulbrit
ubinit, tsukõrd ja kaneeli

Nagu minu puhul enamasti juhtub, siis kokku tuli hoopis isemoodi. Retseptis olevate koguste põhjal tundus, et tainakogus on mõeldud 24 cm läbimõõduga vormi jaoks. Minul oli 26 cm läbimõõduga vorm ja nii ma suurendasin ainete koguseid... ja suurendasin umbes-täpselt veel ja siis veel veidi... sest tainast kokku segades tuli vahepeal otsus teha kaks kooki. Sööjaid oli ka palju, kokku kaheksa. Kuna ahi oli hõivatud, jäi tainas mõneks ajaks kaussi seisma ja küpsetuspulber muutis seisva taina kohevaks. Kuigi vormi põhja tuli tainast õhuke kiht, siis küpsedes kerkis kook veel kenasti. Teise nipina, kah Võru moodi, puistasin õunaviilude peale kaerahelbeid, millele veel omakorda  suhkrut ja lõpuks veel margariinitükke ka.
Pildile püüdsin teisena küpsenud koogi, sest esimene oli selleks hetkeks ära söödud. Maitses hea!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar